OM OSBLADGRØNT I BYZONEN

Nabo Farm er et urbant landbrug drevet efter bæredygtige principper.

I et nedlagt autoværksted i København dyrker vi dild, koriander, fennikel, tallerkensmækker og andet mikrogrønt, som vi leverer til en kundekreds bestående af lokale restauranter og kantiner.

Vores kunder er både kvalitets- og miljøbevidste. De kan se værdien i at modtage deres bestilling, senest to timer efter den er høstet. Hverken smag eller næringsværdi går tabt under leveringen, som selvfølgelig foregår med cykelbud. Sådan trækker vi i fællesskab fødevareindustrien i en sundere og mere bæredygtig retning. Det er det, vi forstår ved godt naboskab.

Afgrøderne er naturligvis fri for sprøjtegift og genmodifikationer. Deres næringskilder er en nøje udvalgt sammensætning af ilt, mineraler, varme, vand og god musik.

Tilsammen har vi mere end 15 år i tech-branchen på bagen. Den erfaring har vi brugt til at udvikle en software, som kan styre planternes omgivelser ned til mindste detalje. Resultatet er sundt og velsmagende bladgrønt. Det synes vi alle har ret til, ligesom enhver by har ret til en Nabo Farm.Interview med Dossier om Fremtiden LandbrugKom koriander i din klimakamp

Nabo Farm opstod ud fra et ideal om at skubbe fødevareproduktionen i en mere bæredygtig retning. Ved at samarbejde med os støtter du denne udvikling. Herunder kan du læse mere om vores ambitioner - for os selv og for vores naboer.

  • Snart er vi 9 mia. mennesker på kloden. Det stigende befolkningstal øger presset på naturens ressourcer. Derfor er det nødvendigt med nye, effektive dyrkningsmetoder. Den metode, vi bruger, kaldes for hydroponik og anvendes typisk af sådan nogle fritgående klimatosser i fødevaresektoren som os.

  • Hydroponik er den mest udbredte metode inden for det, der kaldes for vertikal farming. Som en vertikal farm kan vi stable vores marker i etager. Og med en kombination af moderne software og godt gammeldags håndværk kan vi dyrke store mængder sundt og velsmagende grønt på et lille areal.

  • En af de helt store fordele ved at drive et hydroponisk landbrug, er, at systemet ikke kræver meget vand. Det anslås, at 33 lande kommer til at mangle vand i 2040. Hos os er afgrødernes næring ganske vist vandbaseret, men ved at holde mængden af vand i et lukket kredsløb, kan vi genanvende de dyrebare dråber og spare på grundvandet.

  • Vi har udviklet et digitalt styringssystem, som gør, at vi kan kontrollere afgrødernes miljø ned til mindste detalje. Når vinteren gør sit indtog, og dagene bliver mørke og kolde, står vores planter badet i næringsgivende lys og varme fra LED-lamper.

  • Vi hylder den politiske ambition, at Danmark skal være uafhængig af fossile brændsler inden 2050. Vores produktion eneste Co2 synder er el-forbrug, og denne energi kan vi få fra vand og vind

  • Vores design gør det muligt at drive landbrug i bymidten; tæt på hovedparten af landets forbrugere, supermarkeder og restauranter. Det er dem, vi betragter som vores naboer. Den korte afstand mellem os afkorter leveringstiden og forlænger afgrødernes levetid efter levering.

  • Vi høster i hånden og leverer på cykel samme dag. Det står i skarp kontrast til de mange ineffektive transport- og høstmetoder i fødevaresektoren, som medvirker til et globalt madspild på 88 millioner tons fødevarer hvert år. Hos os er der intet overforbrug, da vi afmåler høsten efter vores naboers behov.

  • Vi genanvender al emballage. Sådan støtter vores nabolag EU’s handlingsplan for at fremme cirkulære økonomier.

  • Jo flere naboer, vi får, jo mere bæredygtige bliver vi.

  

Hvem er vi

Jens Juul Krogshede | Nabo Farm

Jens Juul Krogshede
Co-founder
jk@nabofarm.com
+45 31788878

Sebastian Dragelykke | Nabo Farm

Sebastian Dragelykke
Co-founder
sd@nabofarm.com
+45 31 16 56 86 

David Døssing
Financials
david@nabofarm.com


Asger Degnbol | Nabo Farm

Kieran Drummond
Farm Manager
Kieran@nabofarm.com

Marie Bennike
Sales Manager
marie@nabofarm.com

Asger Degnbol | Nabo Farm

Asger Degnbol
Flex Farmer
"Mr. Dedicated"