Nabo Farm opstod ud fra et ideal om at skubbe fødevareproduktionen i en mere bæredygtig retning. Ved at samarbejde med os støtter du denne udvikling. Herunder kan du læse mere om vores ambitioner - for os selv og for vores naboer.

Snart er vi 9 mia. mennesker på kloden.

Snart er vi 9 mia. mennesker på kloden.

Det stigende befolkningstal øger presset på naturens ressourcer. Derfor er det nødvendigt med nye, effektive dyrkningsmetoder. Den metode, vi bruger, kaldes for hydroponik og anvendes typisk af sådan nogle fritgående klimatosser i fødevaresektoren som os.

Mere på mindre plads

Mere på mindre plads

Med hydroponik og moderne vækstlys kan vi stable vores marker i etager. Og med en kombination af moderne software og godt gammeldags håndværk kan vi dyrke store mængder sundt og velsmagende grønt på et meget lille areal.

Op til 90% mindre vand

Op til 90% mindre vand

En af de helt store fordele ved at drive et hydroponisk landbrug, er, at systemet ikke kræver meget vand. Det anslås, at 33 lande kommer til at mangle vand i 2040. Hos os er afgrødernes næring ganske vist vandbaseret, men ved at holde mængden af vand i et lukket kredsløb, kan vi genanvende de dyrebare dråber og spare på grundvandet.

Produktion året rundt

Produktion året rundt

Vi har udviklet et digitalt styringssystem, som gør, at vi kan kontrollere afgrødernes miljø ned til mindste detalje. Når vinteren gør sit indtog, og dagene bliver mørke og kolde, står vores planter badet i næringsgivende lys og varme fra LED-lamper.

Just in time

Just in time

Vi høster i hånden og leverer på cykel samme dag. Det står i skarp kontrast til de mange ressource tunge transport- og pakkemetoder i fødevaresektoren, som medvirker til et globalt madspild på 88 millioner tons fødevarer hvert år. Hos os er der intet overforbrug, da vi afmåler høsten efter vores naboers behov.

Retursystem for alt emballage

Retursystem for alt emballage

Vi genanvender al emballage. Sådan støtter vores nabolag EU’s handlingsplan for at fremme cirkulære økonomier.

Mere grøn energi, tak

Mere grøn energi, tak

Vi hylder den politiske ambition, at Danmark skal være uafhængig af fossile brændsler inden 2050. Vores produktion Co2 synder er el-forbrug, og denne energi kan vi få fra vand og vind

Jo flere naboer, vi får, jo mere bæredygtige bliver vi.

Jo flere naboer, vi får, jo mere bæredygtige bliver vi.

Vores design gør det muligt at drive landbrug i bymidten; tæt på hovedparten af landets forbrugere, supermarkeder og restauranter. Det er dem, vi betragter som vores naboer. Den korte afstand mellem os afkorter leveringstiden og forlænger afgrødernes levetid efter levering.

Jo flere naboer, vi får, jo mere bæredygtige bliver vi.

Vi har været med i Impact startup hos Den Sociale Kapitalfond.
Se interview fra forløbet her.

Team

Sebastian Dragelykke
Co-Founder.
sd@nabofarm.com

David Døssing
Partner & Økonomiansvarlig
david@nabofarm.com

Jens Juul Krogshede
Co-Founder